Sparta Dikkebus - TSC: 1 - 3

Sparta schoot zichzelf in de voet en schotelde TSC drie doelpunten voor. Karsten (2x) en Ruben zetten TSC al na een half uurtje op rozen. Dikkebus kon nooit echt een vuist maken en de goal van Lucas was slechts een doekje voor het bloeden. 

Met de inhaalmatch tegen GS Voormezele nog op het programma lijkt TSC zicht uit de problemen te hebben gevoetbald. 

Volgende week thuis tegen SK Westrozebeke. TSC kan scherprechter spelen in het titeldebat en de de komende tegenstander hun laatste kans op de titel ontnemen. Supporters op post.

TSC - KFC E. Hooglede: 3 - 3

In deze winderige spektakelmatch was het al meteen prijs, Verlinde schoot de bezoeker al in minuut '1 op voorsprong. Soodts hing de bordjes al in minuut 7 in evenwicht.

Na wat lokaal geknoei leidde Hooglede met 1 - 3 bij de rust. TSC had ook grote kansen langs Arne, Julien op corner en Break, maar alledrie konden ze van dichtbij niet afdrukken.

TSC startte nog wat aarzelend de tweede helft en had moeite met de snelle tegenprikken van de bezoekers. Maar het windvoordeel dreef TSC naar het bezoekend doel. Vanneste miste eerst nog vanaf 11 meter, maar Soodts schoot de rebound strak binnen. De scheids had offside gezien.

Dit bleek geen afstel van een comeback, eerst nette Ruben een afgeweerde vrijschop van Vanneste, en toen een tweede vrijschop leidde tot handsspel in de zestien, lukte Brechtje de gelijkmaker. 

Enkele scrimmages voor doel leverden helaas de winst niet op. De paal bracht nog redding voor Hooglede. Billijk gelijkspel in een golvende wedstrijd. Volgende week naar rechtstreeks concurrent Dikkebus. Supporters op post.

SK Staden - TSC: 2 - 5

6 op 6 voor TSC dat zo uit de degradatiezorgen lijkt.

Ondanks het snelle uitvallen van Pecqueux leidde TSC na een halfuur al met 0 - 4. Break, een owngoal, Vanneste op penalty en Lannoye zorgden zo voor een riante voorsprong voor de rust. Soodts zette in de tweede helft de forfaitscore op het bord. 

Twee late goals van de thuisploeg waren enkel een doekje voor het bloeden. 2 - 5.

Volgende week spelen we tegen Voormezele, dat gisteren de rode lantaarn doorgaf aan Elverdinge. Supporters op post en opgelet voor de RaketteI!

TSC - SK Elverdinge: 3 - 0

TSC had de puntjes broodnodig en startte sterk. Break scoorde al vroeg en Hoorelbeke nette er eentje in zijn eigen doel. 2 - 0 bij de rust en match gespeeld. In de tweede helft vooral een onmondig Elverdinge en TSC die de score vergat uit te diepen. Lucas scoorde op het uur de 3 - 0.  Komende zondag naar Staden, winnen is altijd meegenomen.

EVC Beselare - TSC: 3 - 0

Wie dacht dat B. Engels in de Franse competitie actief was, wreef gisteren even in zijn ogen. Met een hattrick kwam hij persoonlijk TSC uittellen. TSC komt hierdoor op een barrageplaats (samen met De Panne) en zal nog de tenen moeten uitkuisen om zich te handhaven in derde provinciale dit seizoen.

Barage en degradatie in provinciale, een poging tot uitleg

In een seizoen zonder Westvlaamse degradanten uit de nationale reeksen komen er drie plaatjes vrij in eerste provinciale, nl. de plaatsen van de kampioen en de twee zakkers naar tweede provinciale. Die plaatsen worden ingenomen door de 2 kampioenen in tweede provinciale en de winnaar van de eindronde. Het is deze kampioen uit 1° provinciale die het verhaal ingewikkeld maakt. Deze kampioen zorgt er namelijk voor dat er in de 2de provinciale 5 ipv 6 en in 3de provinciale 7 in plaats van 8 zakkers zijn.

Vier reeksen in vierde provinciale zorgen voor 8 stijgers (4 kampioenen en 4 eindrondewinnaars) naar derde.

Zoals hierboven vermeld zorgt die kampioen van 1° provinciale ervoor dat een ploegje extra zich kan handhaven, waardoor er geen 8 maar 7 ploegen zakken in derde provinciale.

Het huidig seizoen 2018-2019

Omdat de West-Vlamingen er in de derde amateurklasse momenteel niet veel van bakken, lijkt het waarschijnlijk dat er minstens twee extra zakkers zullen zijn in de West-Vlaamse provinciale reeksen. Oostkamp en Torhout staan om een rechtstreekse zakkersplek, Wervik bevindt zich net boven de gevarenzone, vermoedelijk op een barrageplek (?).

Concreet betekent dit dat de er in de reeks van Proven zeker twee zakkers zijn, en per Westvlaamse degradant in de Derde Amateurklasse er een daler bijkomt. Zakt bv. enkel Oostkamp, dan kan Vleteren als derde laatste zich nog proberen te redden via de barrage. Om de vierde laatste te laten testen, moeten zowel Wervik, Torhout als Oostkamp zakken.

Verantwoordelijke:
TSC PROVEN VZW

t.a.v. de heer Stefaan Desmet
Roesbruggestraat 6A
8972 Proven
BTW 450 258 558

© TSC Proven VZW | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD