Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
19 oktober 2024 20:11

Gepost door Iben Sioen.

Op speeldag 8 stond er een thuismatch tegen Dosko Beveren op de planning. De supporters zagen een goeie wedstrijd voor derde provinciale. Verzorgd voetbal en intensiteit maakten een boeiend kijkstuk met spanning in het slot.

Proven begon meteen met goed voetbal van voet tot  voet. Dit leidde na een kwartier tot een knap doelpunt van linksvoor van dienst Simon. Een knappe doorsteekpas van de alomtegenwoordige Brent komt tot bij brommertje Rosseel. Die zet voor op de naar binnenkomende Simon en geeft er met zijn gouden rechter een saflet op, linksvoor of op de tien is onze overtrainde Alveringemnaar van goud waard.  Stand 1-0.

Proven blijft baas gedurende de eerste helft maar ook Dosko toont waarom ze vorig jaar tweede eindigden met 68 punten na het ongenaakbare Beselare. Techel centerde een afgevalen corner (verrassend) rechtsreeks in doel. Eli verrast en TSC na een sterke 35 minuten op een gelijke score.

Na een sterke match vorige week kreeg ‘Dauwke’ het vertrouwen van de geblesseerde T1 in de spits. Het was namelijk weer eens aan Proven om de neus aan het venster te steken. Dauwe op snelheid is meestal altijd prijs, vandaag jammer genoeg niet. Zijn schot strandt tegen de platen achter doel.

De match gaat aan hoog tempo verder. Scheidsrechter van dienst, Koenraad Meyns, fluit de eerste helft naar het verleden na 45 minuten voetballen.

Tijd om ‘vant zeste’ te brengen in het tweede bedrijf. De kansen werden eerlijkheidshalve schaarster voor de thuisploeg en Dosko kwam beter in de wedstrijd. Proven probeerde zich op hetzelfde niveau te knokken met kansen zowel voor als tegen. In Minuut 67 was het dan toch prijs voor de groenhemden. Eli lost een bal na een hard schot van de bezoekers, Temmerman is er als de kippen bij om de voorsprong tegen de touwen te potten.

Proven komt nog dichtbij de gelijkmaker. Een gekruist schot van Decroos strandt naast de paal en een verre inworp van diezelfde leidt tot een kopstoot tegen de paal van gelegenheidspits Sam. Het geluk dus weeral niet aan de paarse kant. Als even later de doorgebroken Sam wordt afgefloten voor buitenspel door scheids Meyns zit de match er definitief op.

Een goeie wedstrijd van beiden eindigt in een overwinning voor Beveren. Jammer. Hier zat meer in.

Na de wedstrijd was het echter nog niet gedaan met aanvallen. De picon van ‘brouwer’ Kristof Top heeft het geweten. Volgende week naar de nr. 2: B.S. Geluveld – TSC Proven om 14u30 na de uurwisseling. Supporters op post! Danke daag.