Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
14 september 2024 9:24

Gepost door Iben Sioen.

Op speeldag 3 kwam het Staden van ex-TSC trainer Chris Plaiser op bezoek bij TSC. Vorig seizoen won Proven thuis op de laatste speeldag met 5-0, deze score zorgde ervoor dat ze de eindronde misliepen. Of ze extra gebeten waren om dat recht te zetten leest u in onderstaand verslag.

Proven start met een volledig Franse voorhoede, en 't is duidelijk dat ze dezelfde taal spreken. De bal ging goed rond en Coco en Thomas (nos amis Français) werden goed gebruikt op hun kwaliteiten. Het goede voetbal leidt echter nog niet tot noemenswaardige kansen bij zowel de uit- als de thuisploeg. Tot in minuut 26 het ongelofelijke gebeurt. Brent zet een aanval op samen met Thomas, die trapt na een dribbel op de keeper en BRENT (geloof het of niet) staat zowaar op de juiste plaats en kan de bal tegen de touwen duwen. Het eerste doelpunt van de youngster in loondienst van de eerste ploeg, training niet meegerekend.

Doorheen de wedstrijd was het constant goed opletten, want ook Staden was bedrijvig. Vooral met name hun pijlsnelle rechterflank kon de paarshemden pijn doen. Toch was het de thuisploeg die de beste kansen nog had in de eerste helft. Eerst krijgt Simon aan de 2de paal een uitgelezen kans, om in de volley, de 2de van de avond te scoren na een goede voorzet vanop links. Ook Coco zette zich eens goed door vanop links in de zestien meter. Jammer genoeg, niemand voor doel om af te werken.

30 sec voor de rust volgt er nog een corner voor Staden. Na wat geharrewar en niet duidelijke communicatie krijgen we nog de gelijkmaker binnen vlak voor de rust. Zuur.

Ook in de tweede helft is er het wedstrijdbeeld met veel goed voetbal en intensiteit van beide ploegen. Niemand wou hier verliezen, dat was duidelijk. Het was Proven die het nadrukkelijkst naar het winnende doelpunt zocht. Zowel Dauwe als Coco waren er met een verkeerde voorzet op de lat heel dicht bij. Dauwe krijgt later ook nog een zetje in de 16, maar scheids Declercq ziet er geen graten in.

1-1 eindstand. Er zat meer in en 2 op 9 is niet het gewenste resultaat die heel de ploeg voor ogen had na 3 speeldagen. Het voetbal zit echter goed en de juiste mentaliteit is er bij de spelers. Op naar volgende week: Sporting Keiem – TSC Proven om 19u.