Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
5 oktober 2024 9:01

Gepost door Stefaan Desmet.

‘t Was op speeldag 6 te doen in Dadizele (Daisel in de volksmond). Wie de gelukkige winnaar werd lees je in onderstaand verslag! Met een steeds verder wegzakkende nazomer zon was het heerlijk vertoeven op het veld.

Veel tijd om er van te genieten is er echter niet. Daisel eist meteen vanaf de eerste minuut het balbezit op. Proven, dat voor het eerst in een 433 opstelling speelde, zette daartegenover een goed blok neer. Het levert een gesloten wedstrijd op met zo goed als geen kansen. De beste kans van de eerste helft komt er wel voor de thuisploeg. Mauceri snijd goed naar binnen vanop rechts maar besluit van dichtbij te centraal op doelman Eli. Voor Proven kon Dauwe zich eens doorzetten op zijn flank, hij kan blijven lopen maar in de zone van de waarheid zit er niet meer dan een hoekschop in. Ruststand 0-0.

Hetzelfde wedstrijdbeeld krijgen we in de tweede helft. Zeer weinig kansen en Daisel die, vooral op eigen helft, de bal heeft. Naarmate de wedstrijd schuifelt richting het einde worden de ruimtes iets groter maar zonder echt groot gevaar.

De wedstrijd lijkt op een brilscore uit te draaien tot we in minuut 94 het deksel op de neus krijgen. Handsbal wordt gezien door ref Rabhi in de zestienmeter. Spits Mauceri laat deze keer de vrije schietkans niet onbenut en trapt de 1-0 tegen de touwen. Merde! Meteen nadat de penalty gescoord werd fluit de ref af.

Een zeer frustrerend einde van een avond waarin gedisciplineerd, allen tezamen, werd gevochten voor elke bal. Er valt dan ook niets of niemand iets te verwijten op vlak van werkethiek. Ondanks weinig kansen tonen we dat we een goed georganiseerd team zijn. Het enige dat voorlopig niet volgt zijn de punten. Desondanks was de voltallige ploeg aanwezig op de nabespreking in cafe ‘in de ster’, de groepscohesie is er!

Op naar volgende week zondag waar er een derby op het menu staat: S.K. Elverdinge – TSC. Na het stemmen op de ‘goeie’ volgt er supporteren voor de ‘goeie’!