13 oktober 2024 8:58

Gepost door Iben Sioen.

Speeldag 7 op het menu. Op zondag 13/10 stond er voor TSC na het stemmen ook nog voetbal op de agenda.
En of het een mooie zondag werd!

Proven begon dominant aan de eerste helft. Goed voetbal brengen was echter geen evidentie op een hobbelige akker. Wel meteen een eerste kans: Dauwe trapt (jammer genoeg) op de binnenkant van de paal. Elverdinge die nog geen poot aan de grond had gezet kwam na vijftien minuten zowaar op voorsprong na minder verdedigen van de bezoekers. Knockaert vloert doelman Eli door zijn benen.

Geen paniek want in minuut 22 is het wel prijs voor Proven. Simon knalt hard binnen in de linkerbenedenhoek. Drie minuten later is het opnieuw raak. Corner voor TSC en wie anders dan ‘toren’ Sam buffelde hard tegen het net. Nog voor rust werd het 1-3 na een vrije trap van Simon die nog afwijkt tegen een rode verdediger. 1-3 ruststand.

Ook in het tweede bedrijf probeerde Proven meteen de bovenhand te nemen. Na wat kleine kansen links en rechts was het in minuut 60 aan ‘Dauwke’ om zijn eerste van de avond te potten. Nadat hij het halve veld overliep en knap zijn verdediger uitkapte legde hij beheerst de bal naast de binnenkant van de paal. 1-4.

Elverdinge komt ook nog eens opzetten en uit het niets is het plots 2-4. Een voorzet van op rechts wordt in één tijd goed afgewerkt door Coussement. Daarna had Elverdinge weer wat hernieuwde moed om nog eens naar voor te trekken. Eli gaat gelukkig goed plat op een gevaarlijke poging. Doordat Elverdinge alles op alles zette en nog wou scoren was er veel ruimte in de rug van de defensie van de thuisploeg. Dauwe maakt daar goed gebruik van door nog eens zijn turbo aan te zetten en op doel af te stormen. Net als bij zijn eerste werkt hij beheerst af. 2-5 Match gespeeld.

Eindelijk! Na vele weken van hard werken doet deze overwinning heel veel deugd. Hopelijk zijn we vertrokken voor een reeks: volgende week eerste afspraak thuis tegen K.V. Dosko Beveren. Supporters op post!