Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
29 september 2024 7:37

Gepost door Stefaan Desmet.

Van links naar rechts zie je TSC-voorzitter Stefaan Desmet, matchsponsors Filip Bisschop van BINN en architect Jens Debaene, ook de kapitein van TSC. Scheidsrechter Gregory Vandemaele en Langemarkkapitein Kevin Debeuf sluiten de rij.

Op speeldag 5 kwam VK Langemark-Poelkapelle op bezoek. Na een ploegfoto en andere verplichtingen ging de wedstrijd van start. Meteen na het eerste fluitsignaal waren er al twee mogelijkheden voor de thuisploeg.

In minuut één kon in de zestien jammer genoeg niet in één tijd afgewerkt worden. In de daaropvolgende minuut was er dan weer niemand gevolgd aan de tweede paal. Grote kansen in de eerste minuten...

Langemark doet in het openingskwartier zo goed als niet mee. Net dan is het opletten geblazen. Arthur gaat iets te gretig door op een rode aanvaller in de zestien. Strafschop is (het zware) verdict. Delporte legt mooi in het zijnetje de 1-0 binnen. Eli (die Glenn verving in doel) was kansloos.

In minuut 33 gaat Coco over een uitgestoken been maar scheidsrechter Vandemaele zag er geen graten in. Sterker nog hij ziet er een schwalbe in van de spits van TSC, carton jaune pour Coco. Proven blijft aandringen en zoekt (te) geduldig naar de gelijkmaker. Op slag van rust is het dan toch raak. Goed aangesneden corner van Dauwe, kapitein Jens buffelt de bal tegen het net. Direct ook het moment om de eerste helft naar het verleden te fluiten oordeelt ref Vandemaele. 1-1 ruststand.

Na de pauze krijgen we hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste 45minuten. Namelijk een stug Langemark die gedisciplineerd werkt zonder bal en alles gesloten houdt. Proven kan niet snel genoeg voetballen om de roodhemden onder constante druk te zetten. Thomas verving net voor het uur Sam. Hopelijk om wat creativiteit en doelgevaar aan de wedstrijd toe te voegen. Dit was echter ijdele hoop want na een dikke vijf minuten viel diezelfde Thomas uit met een verrekking, meteen einde wedstrijd voor hem. Owen kwam in zijn plaats.

Dan plots in minuut 77 komt Coco één op één met doelman Nolf. Na wat gestuntel krijgt hij de bal er ook omheen in doel. 2-1! De boel dichthouden is dan de boodschap voor Proven. Op twee (knappe) reddingen na had Eli namelijk nog niet veel werk gehad deze namiddag. Jammer genoeg slaagde Proven er andermaal niet in om de rangen te sluiten na een voorsprong. Na slecht dekken kon Mackelberg 1vs1 met Eli de bal in de rechterbenedenhoek binnen schuiven.

Daarna was de moed wat in de schoenen gezonken en leiden de verdere povere kansjes niet meer tot doelgevaar.

Heel erg zuur. Met één nederlaag en vier gelijke spelen schieten we niet veel op in het klassement. Volgende week nieuwe kans: in en tegen FC Dadizele Sport A. Supporters op post!