Competitie, Beloften
gespeeld op
20 september 2024 20:00

Gepost door Stefaan Desmet.

Op speeldag 4 trokken we met slechts 11 man naar SK Staden. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, maar we gingen met vertrouwen van start.

De match begon aan een gezapig tempo zonder echte grote kansen van beide kanten.  Het goeie samenspel tegen Daring Brugge in de vorige wedstrijd zagen we vandaag niet terug.  Het zat bovendien een paar keer mee bij onzekerheden in de achterhoede bij Proven.

Via een gelukje (een bal van Ewoud kaatste via een hand terug richting eigen doel) kon de Staden- aanvaller alleen op doel en scoorde de 1-0.

Owen werd een paar keer goed in de diepte aangespeeld, maar tot echte grote doelkansen leidde dit niet.  Dan maar eens proberen via een hoekschop…  Via een kopbal van Ewoud kon Thibo van dichtbij de bal binnenduwen.  Al bij al een verdiende gelijkmaker na een evenwichtige eerste helft.

Na de rust verliep het moeizamer voor Proven.  Het middenveld werd niet meer aangespeeld en er werden (te) veel lange ballen gebruikt.  Dat 4 eerstejaars gisteren nog 20km hadden gewandeld (wegens stapdag) deed ook geen goed aan het loopvermogen.  Een laag blok en het balbezit aan Staden laten, was de enige optie.

Maar ook Staden miste creativiteit en precisie om hun overwicht om te zetten naar een doelkans.  Integendeel, het was Ewoud die met een goede dieptepass Owen alleen op doel wegstuurde.  Door wat onoordeelkundig uitkomen van de keeper kon Owen de doelman eenvoudig passeren en de bal in een leeg doel binnenleggen.

Maar het spelbeeld veranderde hiermee niet.  Staden kwam meer en meer dreigen.  Toen Louis (en even later ook Mauro) 10 minuten voor tijd zijn 2de gele kaart pakte, werd het nog moeilijker voor Proven om de voorsprong te behouden.  Staden drukte door en kreeg een aantal heel goeie kansen (onder meer bal op de paal).

Maar via wat schermutselingen voor de goal (bal zelfs 2 x tegen de paal in dezelfde fase) kon Staden dan toch verdiend gelijkmaken.  En daar bleef het dan ook bij.

Een zwaar bevochten eerste punt voor Proven. Met opgeheven hoofd richting volgende match.