Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
3 september 2023 15:00

Gepost door Webmaster.

Architect Jens Debaene schonk de wedstrijdbal voor de partij tegen NSVD Handzame.

TSC moest het op speeldag 1 opnemen tegen promovendus Handzame. De bezoekers waren in tegenstelling tot de loden benen van vele TSC'ers wel nieuw, sterk, vlug en dapper.

Met het mes tussen de tanden vochten ze voor elke morzel grond en speelden rechtoe rechtaan voetbal met veel lange ballen. TSC kon daar weinig tegenoverzetten en kon op geen enkel moment onder de tegenstand uit voetballen.

Na 22 minuten kwam NSVD verdiend aan de leiding. Verder in de eerste helft vergaten de groenhemden meerdere keren de score uit te diepen. Ook Maxim kon een paar keer in extremis redding brengen. Proven creërde in de eerste helft enkel ongenoegen.

De tweede helft was iets beter van Provense kant, maar nog niet om over op een website te schrijven. Toen een penalty uit de lucht viel, bleek dit het begin van een offensiefje. Eerste benutte Kevin de elfmeter in drie bedrijven. Daarna scoorde skipper Baene zijn eerste ooit in de fanion. Hij kopte een Dauwse hoekschop enig mooi binnen aan de tweede paal. Proven leek alsnog op een diefje de drie punten thuis te houden. Gelukkig misten de bezoekers een penalty, maar in de lijn van de hele namiddag schoten we nadien onszelf nog eens in de voet met kinderlijk verdedigen en zo de onverdiende winst nog uit handen gaven. 2 - 2. Een punt teveel gekregen, maar eigenlijk 2 te weinig. Weinig tevreden voetballers dus in de Beste Plekke. Of het waren de TSC Legends die in tegenstelling tot hun jongere collega's wel lekker balden in de ochtend!

Volgende week trekt TSC naar SK Staden. We kijken uit naar een blij weerzien met Chris Plaisier en Tristan Soutaer. Hopelijk zien we dan beter spel en brengen we de drie punten naar huis! Supporters op post.