gespeeld op
13 april 2024 7:09

Gepost door Christophe Kinoo.

Met 2 geschorsten en een blessure , moest de staff even aan de slag om de ploeg te gaan herschikken. Niet ideaal met het bezoek van de 2e in de rangschikking. We moesten Emiel en Sian missen door schorsing. Brent kon er niet bij zijn door een knieblessure.

Dit betekende dat zowel het middenveld als de verdediging er anders moest gaan uitzien. Mauro kreeg zijn kans centraal in de verdediging naast capi Jens en moest dus Emiel vervangen. En na een wat onzekere eerste 10 min, kon hij wel terugblikken op een goeie prestatie op deze positie. Coco moest een rijtje lager gaan spelen en kwam dus in de plaats van Sian , naast Lucas terecht.
Maar onze Franse knokker, deed het voortreffelijk en zijn harde werk op het middenveld , zorgde er mede voor dat onze organisatie moeilijk te doorbreken was.

Een nerveus begin van de wedstrijd voor onze paarsen, het was zoeken naar de juiste oplossingen. Maar ons blok die we voor ogen hadden, stond wel juist en De Ruiter kon heel moeilijk de voetballende oplossingen vinden doorheen het blok. Voetballen konden ze tot op een bepaalde hoogte op het veld , in de eindzone kwamen ze vooral in onze goede organisatie terecht.

Vanuit deze organisatie was het vooral onze bedoeling om de momenten te kiezen om te gaan tegenprikken. In 1 van die momenten konden we dan ook tot scoren komen. Coco maakte de kans af met een "omhaal" , 1-0 op het bord en de tegenstander was aan zet.

In 1 van de momentjes dat we even de organisatie kwijt waren, konden ze kort voor rust de 1-1 binnentrappen met een afstandsschot vanuit de 2e lijn. Bal hoog binnen in het dak van het doel, onze doelman kon er alleen maar naar kijken. Spijtig dat we zo de rust in moesten.

In de 2e helft dwarrelde de wedstrijd eigenlijk op dezelfde manier verder. Wij in organisatie en al eens meer de momenten kiezen in de omschakeling. De Ruiter vond nog steeds geen oplossingen om onze organisatie uit verband te spelen. In de slotminuten van de wedstrijd konden we spijtig genoeg de kans niet verzilveren die de winst waarschijnlijk wel zou verzekeren.

In de 86 min koos Owen de ruimte in de rug van de verdediging en stond 1 op 1 met de doelman, spijtig genoeg besloot onze jonge spits op de doelman. En nog geen 2 min later kon ook De Ruiter een open doelkans niet benutten.

Al bij al een puike prestatie tegen een tegenstander die klaar hoort te zijn om straks de eindronde in te stappen. Met ons herschikt elftal, kunnen we best tevreden zijn over deze prestatie.

En het debuut van een jonge speler als Mathis Pareyn, toont aan dat er heus wel wat talent rondhuppelt in de jeugdploegen van TSC.