gespeeld op
10 september 2023 15:00

Gepost door Webmaster.

Na de match gingen we langs bij Café 't Rood Kruis bij Jenny's. Marnix D. zag dat het goed was.

De eerste helft was nog maar afgetrapt in de Stadense broeioven, toen Ruben zich doorzette. Hij sneed naar binnen en bediende Simon, die gekruist scoorde. Proven had het eerste kwartier, tot aan drankpauze 1 na 15 minuten, de bovenhand.

Na het lessen kwam Staden toch eens piepen. Een verre inworp waaide zowaar in Max' doel. 1 - 1. Het flukse begin kreeg een stroeve verderzetting met veel middenveldspel tot de rust.

Na een kleine herschikking na de pauze, kreeg TSC weer meer greep op de wedstrijd en konden we voorin de bal vast houden.

Zo kon Thibaut Pareyn profiteren van het goeie spel van de collega's. Ruben zette hem met zijn tweede assist van de dag alleen voor doel. Parre scoorde  in de korte hoek. 1 - 2. Meteen een gloriemoment voor onze youngster die meteen een applausvervanging kreeg. Volgens het wedstrijdblad zelft twee minuten voor hij scoorde. Faut le faire!

Staden kreeg een slagje. Het begin van Coco-time. Op korte tijd vond hij zelf tweemaal het net. 1-3 na een corner van Dauwe en 1-4 op assist van Kevin. Net voor de 1 - 4 verhinderde Max de aansluitingstreffer, waarop de counter uitmondde in de 1 - 4. Match gespeeld.

Omdat de Provense aanval meerdere kansen liet liggen, kon Staden toch nog wat onrust in de paarse troepen stoken. Na de 2 - 4 kregen ze ook nog mogelijkheden om te milderen, maar ook daar bleven ze gelukkig onmondig.

Al bij al verdiende zege van TSC die in het zog van de leiders het treintje parkeert op plaats 3 in de zeer prille rangschikking.

Volgende week zondag om 15 komt oud-TSC-trainer Rino Vandenbulcke langs met zijn vriendjes van Merkem Sport. Supporters op post.