gespeeld op
6 oktober 2023 10:47

Gepost door Iben Sioen.

Twas lang wachten maar TSC Next krijgt eindelijk loon naar werken op speeldag zes. De nul werd van de tabellen geveegd en de eerste driepunter werd opgelijst.

Vooraf beloofde het een moeilijke wedstrijd te worden tegen de Ruitenaars uit De Ruiter. Zij zakten met het volle pot op de tabellen (15 op 15) af naar Proven om er nog een driepunter bij te voegen. Niets was minder waar. Het waren de Provenaars die als beste uit de startblokken schoten. Al na vijf minuten zijn we getuige van een knappe één – twee tussen Vic en Parre, die laatste bleef ijzig kalm één op één met de doelman en chipt de bal binnen.

De wedstrijd gaat goed op en neer en is van de betere makelij. Het is echter Proven die de voorsprong op het halfuur kan verdubbelen. Vic kan ongestoord van buiten de zestien aanleggen en de nummer 10 jast de bal enig mooi tegen de touwen. Jacques Pareyn uitte zich tevreden vanuit de tribune (dan weet je dat het goed is). 2-0 en rusten geblazen.

Na de pauze moesten de Provenaars het doen zonder ervaren rotten Ruben en Sian, zij werden rust gegund. TSC probeerde op het elan van de eerste helft door te gaan en slaagde daar duchtig in. Scoren zat er echter niet meer in en de elf Ruitenaars werden steeds dapperder voorin. Twee keer de lat en minstens evenveel keer een sterk keepende doelman Simon helpen de thuisploeg overeind. In het absolute slot kreeg en scoorde De Ruiter nog een penalty maar deze reddingsboei kwam te laat voor de blauwhemden.