Competitie, Eerste ploeg
gespeeld op
29 oktober 2023 11:59

Gepost door Webmaster.

Gisteren ging TSC op bezoek voor een matchje Brielen. TSC kreeg in de eerste helft niet veel voor mekaar, maar toen Jens de bal een eerste keer in de lokale 16 dropte, kon Kevin meteen in doel verlengen. 0 - 1. Brielen, dat net een 0 op 12 had neergezet, verloor de moed echter niet.

Integendeel, ze kwamen net meer opzetten. Toen Gonzalo de rechthoek indook, werd hij aangetikt. De scheids legde de bal op de stip. Max koos de goeie hoek, maar ex-TSC'er Serruys stak de bal diep genoeg en maakte gelijk. 1 - 1 bij de rust.

Veel beterschap bij TSC in het begin van de tweede helft. Met een licht ingedrukt gaspedaal kon Proven de thuisploeg helemaal uit verband spelen met de 1 - 2 van Coco als orgelpunt. Een aanval over veel schijven met een prachtassist van Simon eindigde in de bovenhoek.

Toen Victor op het uur met een uitschuifbaar linkerbeen de 1 - 3 nette, leek de match gespeeld.

Leek, want wat volgde was een ware thriller. Jens was even het noorden kwijt en kopte mooi in eigen doel. Niemand weet wat er hem overkwam, zeker toen hij dat doelpunt ook nog eens uitbundig vierde Hij juichte uitzinnig voor de talrijk meegereisde supporters. Raar. Nu ja, we zijn wel wat gewend in Proven.

02211704 302f 4b86 a730 f916d836a63c slice

Verder met de match. Nog een keer leek TSC de schaapjes op het droge te hebben. Kevin scoorde zijn tweede van de middag na een scherpe counter en bracht het verschil opnieuw op 2.

Direct daarna maakte Brielen de kloof opnieuw wat kleiner. Meer nog, op hoekschop scoorden de groenhemden, niet helemaa onterecht de gelijkmaker.4 - 4.

Het leek nog erger te worden, maar Serruys mikte de matchwinner op de paal.

Het sein voor Proven om toch nog de winner te zoeken en te vinden. Doelpunt 9 van de middag kwam er na een perfecte counter afgerond door Coco. 5 - 4.

Emiel zorgde nog voor een voetnoot door na wat hinkstapspringen alleen voor doel op de doelman te mikken. Zo deed Proven toch waarvoor het gekomen was. Drie puntjes meepakken naar Puyt van Café de Kikker in Watou waar wel wat stof tot nakaarten was!

Op naar de eerste winner thuis volgende week zondag om 15u tegen SVD Kortemark. Supporters op post.