7 januari 2024 7:27

Gepost door Webmaster.

Op de foto herken je boven van links naar recht kapitein Ruben Van Asch, Coco Huvelie, Jeremie Arnaert, Dauwe Rosseel en Max Senesael.

Onderaan hurken Owen Loonis, Sian Bisschop, Mauro Kinoo, Florian Dehaene & Lucas Pacco.

TSC kreeg voor de opener van 2024 de vrienden van SK Elverdinge op bezoek.Na een minuut stilte voor onze trouwe supporter Marc Dewitte, floot de scheids met weerom assistenten, de match op gang.

Proven nam het initiatief en parkeerde op de helft van Elverdinge. Veel kansen leverde dat echter niet op. Op een zeldzame tegenprik viel helaas meteen de 0-1. Na een snelle counter schilderde de rechtsbuiten de bal op het hoofd van prijschutter Roelens die onverbiddellijk binnenkopte. 0 - 1 op het halfuur.

Veel goeie wil en inzet bij Proven, maar de laatste pas ontbrak. Tot Lucas een een mooi balletje over de verdediging stak en Jeremie koel afrondde. 1 - 1 net voor de rust.

Even daarvoor redde Max met een snelle reflex toen hij een doorgebroken Elverdingenaar met een hand de bal halt toe riep.

Opschudding even later toen een Elverdingse verdediger al dan niet een bal uit het doelvlak hield met zijn arm. Geen penalty echter, 1 - 1 bij de rust.

Bezoekende doelman De Bakker moest de wedstrijd in de helft staken. Na een drukke eindejaarsperiode met enkele feestjes en lekker eten was hij wat vermoeid en hield hij het voor bekeken. Een veldspeler kwam in doel.

In de eerste minuut na de rust kreeg Kevin een dot van een kans, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Meteen daarna viel een hoge bal in de rechthoek waarop Coco zijn kans ging. Hij was net eerder op de bal, maar de bal verdween over het doel.

TSC trok nog nadrukkelijker naar voren, maar weerom ontbrakt de laatste pas. Ook ontbrak het geluk toen Sian een schot van Lucas devieerde net naast de paal.

In het slot toch nog een heet standje voor het Provense doel, maar Ruben had gelukkig het laatste woord. Een billijk gelijkspel, al zat er meer in.

Volgende week trekken we naar Gits. Supporters op post.

Weetje: TSC startte met 7 spelers die in de jeugd van Proven speelden, of 11 uit 15 op het blad. Bravo aan de jeugdwerking van TSC Proven.