Bekermatch, Eerste ploeg
gespeeld op
3 augustus 2023 16:03

Gepost door Webmaster.

TSC kende een stugge avond in het verre Aartrijke. Na een heenreis langs krinkelende wegen, verliep het spel eerder kabbelend. Het stugge, droge gras liet niet echt vloeiende combinaties toe. Die waren er dan ook niet. Integendeel, na een paar minuten mocht Maxim aan de bak. Een vrijschop passeerde het pak. Aan de tweede paal stond een Aartrijkenaar die gelukkig mikte op onze doelman. Of beter, onze doelman redde puik.

Verder gebeurde er weinig. Tot Dauwe een eerste keer verraste. Hij plaatste een versnelling en liet zijn man fluks achter met een koude.  Hij omspeelde en passant nog de laatste verdediger, maar schoot toen toch eerder ietwat onbesuisd, ietwat over. 0 0  bij de rust.

Waar in de eerste helft de organisatie nog zoek, of eerder onbestaande was, kreeg de tweede helft wat meer voorbereidingspunten. De opbouw van achteruit gebeurde nu wat sneller, mogelijk met de dauwe die het veld versnelde.

Of van de kleine regen aan kansen. De grootste 2 kwamen via Owen, die de lat deed trillen, en via Jeremie, die de bal tegen de paal nagelde.

Toen de nullen op het bord leken te blijven, had Dauwe een topidee om de match open te breken. Een bal die we fair-play gewijs terug moesten geven, lanceerde hij ballistisch vanop eigen helft langs een  verbaasde doelman. 0 – 1. De logische gelijkmaker volgde uiteraard onder goedkeurend oog van de hele TSC-elf. De thuisspits slalomde doorheen de hele paars-witte ploeg naar de 1 1.

Sein voor Proven om de netten blijvend te laten trillen. Owen kreeg een puik passje in de 16 en snelde voorbij zijn man. Die kon niet tijdig remmen en uitgekapt, zag hij de matchwinner van onze jonge spits tegen de touwen gaan. 1 – 2.

We speelden daarna de match keurig uit en komen met de puntjes terug naar Proven. Volgende match op 13 augustus. Tijdens de TSC Voetbalfeesten ontvangen we Langemark-Poelkapelle voor de derde partij in de beker. Supporters op post!